Умения за трудова дейност – Дани и Симоне в Хилтън София.

Нашите момичета!

Горди сме, че усмивките им греят и вече четвърта година ни представят достойно в Hilton Sofia !

Едно много съдържателно видео за това какво е да наемеш човек с увреждане. За притесненията и радостите на едната и другата страна. За трудностите и успехите. За тревогите и удовлетворението.

Историята на Дани и Симоне в Хилтън София:

Календар 2020 – акварелни вдъхновения

Приятели, благодарим за интереса към нашия календар, но за съжаление тиражът е изчерпан.

Вярвате ли в приказки?

Чуйте една… истинска.

Имало едно време едно Сдруженийце. Когато се родило, то било мъничко и объркано, но знаело, че е дошло на този свят, за да раздава светлина и любов. И колкото повече любов раздавало нашето Сдруженийце, толкова повече любов се връщала към него и толкова по-голямо ставало то.

Расло, порасло, обичало, обичали го, радвало се и му се радвали, правело добро и срещало добро, понякога тъгувало, но обикновено се усмихвало и му се усмихвали… Пораснало нашето Сдружение, привличайки около себе си рояк добри хора и вълшебници.

Неусетно станало на цели десет години, а десет години са голям празник и трябва да бъдат отбелязани с нещо наистина добро. Ето защо Сдружението започнало да търси вълшебница, която да сътвори Чудо за десетия му рожден ден.

Точно по същото време, в сърцето на вълшебницата Бояна се зародило нестандартно желание. За разлика от повечето хора, които получават подаръци, по случай рождения си ден, Бояна си пожелала да подари някому вълшебство.

Как мислите, дали е случайно, че Бояна Петкова и Тони Маринова се срещнали точно в този момент и до тях застанали

Eye Works, Speedy, Darik и HippoLand?

Аз знам, че нищо не е случайно, още повече, когато става дума за вълшебници.

И ето, че се родил приказно красивият, акварелен

КАЛЕНДАР 2020

акварелни вдъхновения

на

Сдружение “Даун синдром – България”.

 

За съжаление тиражът е изчерпан.

Искате ли и вие да се потопите в това вълшебство? Както винаги до сега, календарът се разпространява срещу дарение от поне 10 лева, с наложен платеж и безплатна доставка от “Спиди”.

За поръчка попълнете следната форма:

Име и фамилия:

e-mail:

Телефон за връзка:

Брой календари:

Изберете как желаете да получите пратката:

Адрес за доставка:
(Безплатна доставка със "Спиди".)

Коментар (Ако желаете дарите по-голяма сума от 10 лева за календар, моля отбележете го в коментара.):

 

Бояна Петкова

Бояна Петкова е български художник, акварелист със собствен стил на изразяване и съвършенство, което вдъхновява. Трябва да си видял картините й, за да разказваш за нея. Акварелите с душа, които галят и композират най-фина емоция, докато светлината те поглъща изцяло. Родена е в Пловдив. Омъжена, майка на три деца. Житейският й и професионален път преминава през различни етапи на търсене и изразяване. Изучава Живопис в класа на Христо Кирчев в НХГ “Акад. Илия Петров”, записва курс по моден дизайн към Институт по Маркетинг – София и учи „Текстил” в класа на проф. Анна Бояджиева в НХА. „Най-важното в живота и изкуството е да правиш това, което смяташ за правилно и да го отстояваш. Да държиш на индивидуалността си, без оглед на това дали ще можеш да се „продадеш”. Тогава и резултатите не закъсняват. Искреността и чистотата в изкуството проправят най-прекия път до сърцето.” – казва Бояна и ние не просто й вярваме, ние изцяло й поверихме своя вече десетгодишен слънчев свят, за да го превърне в игра на Светлина и вдъхновение. За всички вас. С много любов.

Защо прие поканата да станеш част от ИЗКУСТВОТО ДА СИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ?
Беше дошъл моментът да направя нещо за душата си, нещо, което да преосмисли и пренареди „професионалните” ми ежедневности. В точния момент дойде и предложението да се включа в проекта. И секунда не съм се замисляла. Приех го като нещо, което бях предварително повикала и… просто се влях в реката.

Какво знаеше за Синдрома на Даун преди срещата си с този календар и как се промени тази представа след като цял месец рисува и преживява тези деца?
Бях чувала, разбира се. Всички деца по земята за мен са едни малки чудеса и децата със Даун не правят изключение. Сега съм много по-информирана за тях, особеностите и начина им на живот. Бих казала, че те правят щастливи родителите си и хората около себе си, точно толкова, колкото и останалите деца.

Когато рисуваше, твоите деца вкъщи задаваха ли ти въпроси – питаха ли какво рисуваш, какви са тези деца, беше ли им интересно?
Да, обясних им, след което всички портрети биваха детайлно огледани. Имаха си, разбира се, и любими, въпреки че най-честата им реакция беше да се усмихнат широко, толкова широко, колкото се усмихват и нарисуваните образи. Това на мен ми беше абсолютно достатъчно като реакция и критика.

Как се чувстваше, когато рисуваше тези деца? Беше ли ти трудно или напротив – рисуваше с лекота?
Затрудних се един-два пъти, и то заради конкретната прилика, боях се да не я изпусна. Но идеята, светлината и чувството вървяха с лекота от началото до края. Имах усещането, че ръката сама знае какво да прави, а аз само я следвам.

Как би описала срещата си със Синдрома на Даун в цветове ?
Бих ги описала като най-ярките нюанси на съществуващото от палитрата. Топлите цветове – жълто, оранжево, червено…

Твоето лично послание към хората, които ще разгръщат твоите рисунки месец след месец през новата година и ще се вдъхновяват от този уникален календар?
Моето послание е ясно – виждам уникалността на всяко човешко същество, намерило място под слънцето, и искам да покажа тази красота на хората. А те да имат очи за нея.

ЛЕТЕН ЛАГЕР 2019

Сдружение „Синдром на Даун – България” има удоволствието да Ви покани на ЛЕТЕН ЛАГЕР  2019 Десет години ЗАЕДНО или ЧЕСТИТ …