ПРОГРАМА НА ЛЕТЕН ЛАГЕР 2022

                  Момина крепост, Велико Търново

                  Гост: Десислава Евгениева

                    много, много специален специален педагог

Г-жа Десислава Евгениева е специален педагог с голям опит  в работата с деца със СОП. Тя е завършила начална и специална педагогика, след което специализира Валдорфска педагогика, лечебна педагогика и лечебна евритмия. Работила е в различни държавни столични училища, в Ресурсен център – София и във Валдорфското училище.  В момента работи като специален педагог в столично училище, но продължава да поддържа интересите си към антропософията и лечебната педагогика, както и към всичко, свързано с  душевно -духовно-телесното развитие на децата и възрастните. Обучава се при Михаил Пицхелаури, Галина Бертелсон и др. Много интересен и нестандартен педагог с различен поглед към детското развитие.

Петък, 3-ти юни

Настаняване и регистрация

17:00 ч – 18.30 ч. Ателие “Вълна” (в конферентната зала)

Десислава Евгениева ще представи мокра и суха техника за работа с вълна. Участниците ще изработят брошки, цветя и други красоти.

18:30 ч.  – Вечеря

19:00 ч – 21 ч Добре Дошли – музикална вечер с DJ Даниел Тилков  (в ресторанта)

 

  Събота, 4-ти юни

8:00 – 9:30 ч.  Закуска

10:30 ч.  Ритмични игри, упражнения и кинезиология за децата – баланс и рефлексотерапия с Десислава Евгениева. Заниманието ще се проведе на открито, на поляните в района. Тъй като ще бъде пълно с деца заради Общинското мероприятие „Движи се и победи”, ще ни бъде посочено къде ще бъде нашето си място, но ще го разберем „на място” J. Моля носете постелки (за упражнения или йога) и пясъчни тежести, които се закачват на краката или ръцете. Може да ги закупите от спортните магазини, изглеждат така:

 

13 ч. Обяд

16:00 – 17:00 ч. Евритмия за родителите за освобождаване на напрежението. Ще се проведе в конферентната зала.

19:00 ч.   Вечеря

20:00 ч. Лагерен огън с песни, танци и с традиционното ни вече ритуално изгаряне на Злото и всичко онова, от което искаме да се отървем! Мислете какво ще напишете този път на листчетата – трите неща, които ви пречат в живота и искате да се освободите от тях като ги предадете на огъня! J

 

Неделя, 5-ти юни

8:00 – 9:30 ч.  Закуска

10:00 –  Спортна забава за децата с „Тролея” над езерото

До 12:00 ч. напускане на хотела и закриване на лагера