Роси е модел на модна агенция “Галиано”.

Нашето Роси от Девня е звезда в онлайн каталога на модна агенция “Галиано”. Ето какво пишат от Petel.bg:

Историята на Роси е трогателна – детето претърпява сърдечна операция, но се възстановява бързо и успешно. Днес вече посещава масова детска градина в град Девня, където е приета, както от деца, така и от възпитатели . Социалният й живот не се свежда само до учебното заведение – тя участва във фотоконкурса на сдружението „47 усмивки” и осъществените две изложби до момента – във Варна и в София .

През октомври, световен месец за информираност на тема “Синдром на Даун”, Роси изгрява и на билборд на входа на родния си град под наслов „Аз не страдам от синдром на Даун, аз страдам от вашите предразсъдъци!

Роси участва в снимките за петия благотворителен календар с известни личности на сдружението, редом до Димитър Рачков. И не само до там – след една изпратена снимка от майка й, малката звезда със Синдром на Даун вече е в онлайн каталога на модна агенция Галиано и има равен шанс с останалите слънца за модни изяви и покоряване на света!

„Чела съм за успели личности със синдром на Даун, но в чужбина. С тези постижения на Роси само за нейните крехки 2 години, искам да дам кураж на новите родители, да им покажа, че не е нужно да се страхуват от децата си – трябва само да ги приемат и да повярват в тях!” – категорична е майката на Роси. А на модна агенция Галиано: Благодаря, че не подминаха детето ми, да си призная – не очаквах, изненадахте ме много! Приятно! Аз варвам в светлото бъдеще на нашите деца!”

Статията в Petel.bg за Роси и нейната история.