Благодарим Ви за подкрепата!

Календар 2024 е ИЗЧЕРПАН!
Благодарим Ви, прекрасни хора, че и тази година ни подкрепихте и подарихте толкова много обич и човещина!
Нека 2024-та бъде за вас и най-скъпите на сърцето ви здрава, щастлива и благословена!
А ако искате да продължите да ни подкрепяте, сметката ни за целогодишни дарения е

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG20UNCR70001521404649

БЕЗ ВНОСНА ТАКСА в клоновете на банката в цялата страна

За годишните времена на живота – с любов

Имате ли си любим сезон? Може би това е лятото с дългите му дни и солените морски прегръдки… Или пък пролетта с тучното й зелено и усещането за новия живот. Ако обичате планината и карате ски, сигурно вашият сезон е зимата с белоснежната й прелест и топлината на камината. А ако цените зрелостта и плодородието, то багрите на есента са, може би, вашето време.

Годишните времена са едно от големите богатства в нашия живот. Една даденост, която често не ценим. Лятото мърморим, че ни е горещо, зимата, че ни е студено. Пролет и есен мрънкаме, че е кално и вали. Изобщо, изключително лесно е да си вечно недоволен и времето да ти помага за това. И проблемът не е нито в температурите навън, нито във вятъра, калта или снега. Проблемът е в собственото ни разбиране за време. И как сме научени да мерим градусите на живота.

Щастливите хора са категория, която съществува винаги в добро сегашно време. Те са оставили ветровете от вчера и не мислят за бурите утре. Живеят днес, благодарни за небето над тях, без да го ругаят дали е облачно или пък прекалено жарко. Щастливите хора могат да обичат и слънцето, и дъжда. И, да, точно заради това са щастливи!

Календарът в ръцете ви е нашето щастие. Многосезонно и многолико. Попило цялата обич и светлина на едни създания и техните семейства, орисани на нестандартен живот. Ако си представим, че Синдромът на Даун е сезон, със сигурност, първоначално, никой няма да го иска, още по-малко да го чака или пък разбира. Но понеже той все пак се случва, т.е. съществува, тези, които попадат в годишното му време, някак започват да му свикват и дори, в крайна сметка, го обикват. Просто защото си е тяхното време. С всичките му капризи и странности. И с цялата му нежна гальовност, гушкавост и светлина.

Синдромът на Даун е сезонът на Любовта. Той е виртуозно съчетание от четирите годишно житейски времена. Или една бурна феерия от усещания, с която просто се учиш да приемаш. Радости и болки. Победи и провали. И, да, не е лесно. Но кой обещава животът да е лесен?!

Някога не обичах ноември. И често се мръщех. Днес в края на всеки ноември празнувам порастването на моята Светлинка. И заедно – с много, много любов, се усмихваме на живота, точно такъв, какъвто е. Многолик и многосезонен. В нашия случай, и с чудни усмивка и бадемови очички.

 

Прекрасна 2024-та Нова година, мили хора!

Здрави и благословени бъдете!

Обичайте и приемайте!

Ценете и благодарете!

Нищо в този живот не е даденост, а любовта се случва във всички сезони.

Благодарим Ви за щедростта и добрината!

 

С обич:

Тони Маринова, Председател на Сдружение „Синдром на Даун – България”

 

 

 

„Сезони ЛЮБОВ” е втората творческа среща на слънчевите деца и художничката Бояна Петкова. Бояна е акварелист със собствен стил на изразяване и съвършенство, което вдъхновява. Трябва да си видял картините й, за да разказваш за нея. Акварелите с душа, които галят и композират най-фина емоция, докато светлината те поглъща изцяло. Родена е в Пловдив. Омъжена, майка на три деца. Житейският й и професионален път преминава през различни етапи на търсене и изразяване. Изучава Живопис в класа на Христо Кирчев в НХГ “Акад. Илия Петров”, записва курс по моден дизайн към Институт по Маркетинг – София и учи „Текстил” в класа на проф. Анна Бояджиева в НХА. „Най-важното в живота и изкуството е да правиш това, което смяташ за правилно и да го отстояваш. Да държиш на индивидуалността си, без оглед на това дали ще можеш да се „продадеш”. Тогава и резултатите не закъсняват. Искреността и чистотата в изкуството проправят най-прекия път до сърцето.” – казва Бояна и ние не просто й вярваме, ние изцяло й поверяваме своя вече дванайсетгодишен слънчев свят (12-тият ни календар е това), за да го превърне в игра на Светлина и вдъхновение. За всички вас. С много любов.

 

А ако вече се питате защо няма имена и представяне на децата от рисунките, както всяка година, отговорът е един. Защото за първа година, календарът е изцяло авторско вдъхновение и образите са родени от въображението на художничката. Т.е. децата не са реални, а измислени. Но ако се вгледате внимателно в чертите на нашите геройчета, няма начин да не откриете и вашето слънчево дете. В усмивката, в очичките, в профила или пухкавите ръчички. Често чуваме, че децата ни си приличат и, ето, този календар го доказва. С изящна нежност и акварелна чистота.

 

 

 

 

Благодарим за безвъзмездното партньорство на: