Тони Маринова – нашият човек на годината

Личната гражданска позиция и неизменната обществена дейност в подкрепа на децата и всички хора със Синдром на Даун, подари на председателя на СРДСД Тони Маринова почетна грамота и номинация в тазгодишните награди „Човек на годината”.

gramota_tm

 

„Човек на годината“ са годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността, които Българският Хелзински комитет връчи за девети път на специална церемония в София. Събитието се състоя в Литературен клуб „Перото” и с него БХК отбелязаха традиционно 10 декември – Световния ден на правата на човека.

Наградите нямат финансово изражение, целта им е да дадат признание и публичност на носителя й. Критериите за номинации и тази година бяха много и стриктно спазени. Едни от основните качества, на които трябваше да отговорят претендентите за отличията бяха да имат значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото, да вдъхновяват към действие, да се отличават с гражданска доблест: „Търсим смелите, сърцатите, онези с правозащитна доблест – за да ги отличим и поощрим. Търсим ги, защото знаем, че често остават нечути и недооценени.”

За нас е радост, че вдъхновяващата обществена дейност на нашата Тони като част от Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун беше не само забелязана, но и оценена. „Една птичка пролет не прави, както един човек – общество. Затова от сърце благодаря на всички вас, добри хора и прекрасни приятели, които вече седем години не спирате да ме подкрепяте в най-голямата ми борба – да осигурим бъдеще за моята Яница и всички деца със Синдром на Даун в България. Да им помогнем да намерят своето място в живота – да имат равен достъп до образование и работа. Да растат щастливи в своите семейства, а не да бъдат изоставяни в институции.” – сподели Тони след получаване на почетната си грамота.

 

ЧОВЕК НА ГОДИНАТА